Festivalul literar ”La vest de est, la est de vest”, ediția a XI-a

Festivalul literar ”La vest de est, la est de vest”, ediția a XI-a

”Cărți și hărți. Vecinătăți literare”: aceasta este tema generică pe care cea de-a XI-a ediție a festivalului internațional de literatură ”La vest de est, la est de vest” de la Timișoara o propune iubitorilor culturii scrise la întâlnirea programată în perioada 26-29 octombrie.

Iată programul integral al festivalului, ale cărui evenimente sunt găzduite la Sala Barocă a Muzeului Național de Artă, zilnic, de la ora 18:

26 octombrie – autori invitați: Oleg Serebrian (Republica Moldova); Cristian Tudor Popescu. Moderator: Magda Grădinaru.

27 octombrie – autori invitați: Oksana Zabușko (Ucraina); Faruk Sehici (Bosnia); Radu Paraschivescu. Moderator: Matei Martin.

28 octombrie – autori invitați: Ausra Kaziliunaite (Lituania); Petar Matovici (Serbia); Katerina Rudcenkova (Cehia); Grigory Semenchuk (Ucraina); Ștefania Mihalache; Cătălina Stanislav; Alexandru Higyed; Robert G. Elekes. Moderator: Cosmin Perța.

Ediția FILTM 2022 va avea și trei extensii în alte centre culturale ale Banatului: la Palatul Cultural din Reșița (Teatrul de Vest) – în 27 octombrie, de la ora 18, cu participarea lui Cristian Tudor Popescu și a lui Marcel Tolcea, la Școala Gimnazială Jimbolia – în 28 octombrie, ora 18, cu participarea lui Radu Paraschivescu și a Maleniei Cincea; respectiv, la Clubul ”English Pub” Lugoj – 29 octombrie, ora 18, cu participarea Katerinei Rudcenkova, a lui Adrian Mardan și a editoarei Marilena Tudor.