„Cercul de cretă caucazian”, la Csiky Gergely

„Cercul de cretă caucazian”, la Csiky Gergely

Spectacolul„Cercul de cretă caucazian”, după textul celebrului dramaturg german Bertolt Brecht, în regia lui Harsányi Zsolt, va avea loc în premieră în data de 19 aprilie 2024, orele 19, în sala Studio a Teatrului Maghiar Csiky Gergely din Timișoara. A doua reprezentație va avea loc în 20 aprilie.

„Cercul de cretă caucazian” este o poveste plină de tensiune și emoție, care explorează dilemele morale și complexitatea sufletului uman într-o perioadă marcată de opresiune și război. Miza centrală se bazează pe povesteaunei soții de guvernator care fuge de rebeli, lăsându-și în urmă copilul, în timp ce o servitoare își riscă viața pentru a salva și a crește băiatul. După ce rebeliunea este zdrobită, și se face dreptate, mama își revendică fiul. Opera lui Brecht ne invită să reflectăm asupra relației dintre individ și societate, evidențiind discrepanțele dintre normele sociale și natura umană.

Din distribuție fac parte actorii Adorjáni Nagy Zoltán, Czüvek Loránd, Farkas Eszter, Hegyi Kincső, Jancsó Előd, KarsaiDóra, LajterMárkó Ernesztó, Lőrincz Rita, Vajda Boróka. „Cercul de cretă caucazian” este totodată o reuniune de clasă: actorii tineri din distribuție au fost colegi la facultate, iar regizorul Harsányi Zsolt este decanul Facultății de Arte a Universității de Arte din Târgu-Mureș. Spectacolul va fi interpretat în limba maghiară, cu traducere în română la cască.