Sunlight Theatre: ”Fă tu primul pas”

Sunlight Theatre: ”Fă tu primul pas”

Sunlight Theatre, festivalul de teatru și artele spectacolului, un eveniment care a intrat deja în tradiția orașului și a județului Timiș, se află anul  acesta la  ediția a V-a, o ediție. După ”Neliniște” și ”Vivien Leigh: Ultima conferinţă de presă”, Fundația Culturală Artmedia, organizatorul acestui festival, vă invită luni, 10 iunie, de la ora 20, la ”Fă tu primul pas” de Jean-Claude Carrière, un spectacol al Teatrului de Artă București. Reprezentația va avea loc la Sala Capitol a Filarmonicii Banatul.

Povestea spectacolului pornește de la o situație absurdă, care îndeamnă publicul să-și pună următoare întrebare: “Oare eu cum aș reacționa dacă o persoană străină s-au muta la mine acasă?”. Cum ar fi să te trezeşti, într-o dimineaţă, cu cineva în mijlocul apartamentului tău, şi totul să se transforme într-un neaşteptat joc în doi? Refuz, seducţie, fugă, atracţie şi mult umor. “Fă tu primul pas” este o comedie romantică plina de farmec şi extrem de vie, despre întâlnirea a doi oameni total diferiţi. O poveste de iubire care, în afara teatrului, ar fi putut dura trei luni, trei ani sau poate nu s-ar fi întâmplat niciodată.

Interpretare magistrală din partea celor doi actori, Raluca Aprodu şi Marius Călugărița, viziunea regizorală inedită a lui Andrei Munteanu și text lui Jean-Claude Carrière,  fac din “Fă tu primul pas”  un spectacol de mare succes, care are de toate: romantism, comic de situație și de limbaj.  

Dinamica dintre cele două personaje dă naștere unor replici acide, unor ironii savuroase și  creează situații comice. Pe măsură ce învață să se tolereze, cei doi trec printr-o mulțime de emoții contradictorii. Se descoperă, se cunoc, se regăsesc și se îndrăgostesc.Raluca Aprodu a mărturisit că “Fă tu primul pas” este un spectacol foarte drag pe care îl joacă alături de Marius de peste 9 ani. Pentru a păstra farmecul și prospețimea spectacolului, cei doi actori modifică în mod constant replicile și pun mereu în scenă noi situații comice.

Jean-Claude Carrière, unul dintre cei mai importanţi dramaturgi şi scenarişti francezi ai momentului, câştigător a numeroase premii, printre care Oscar, Bafta, Cesar şi Cannes, este autor a peste 130 de scenarii de film, dintre care fac parte ”Cyrano de Bergerac”  şi ”The Unbearable Lightness of Being”/ ” Insuportabila usurătate a ființei” .