Școala de vară

Școala de vară

Copiii de astăzi, în bună parte, nu mai agreează ideea de tabără, cea știută cu ani în urmă. Cum vacanța  este lungă, ei trebuie să aibă cât mai multe preocupări, încât să le treacă timpul cu folos. De la acest adevăr a pornit și Parohia Ortodoxă din  Giarmata Vii când a inițiat Școala de vară ”În grădina Maicii Domnului”. Cum inițiativa, semn că a fost bine gândită și organizată, a ajuns,iată, la cea de a III-a ediție, parohia  organizează,  în perioada 2 – 6 septembrie, școala din acest an. Cursurile se țin, exclusiv, pentru copiii și tinerii din parohie, cu vârste cuprinse între 6 și 14 ani.

         Pentru părinții interesați să găsească un mod util, instructiv-educativ pentru copii, redăm programul zilnic.  Se desfășoară între orele 9 și 14 și va cuprinde activități teoretice și practice: întâlnirea la biserica parohială, rugăciunea de dimineață, cuvânt către tineri, ateliere de creație artistică, plimbare în natură, excursie cu bicicletele etc.

         La finalul școlii de vară, mai exact în ultimile două zile, se va organiza o excursie în Parcul Național Retezat, având ca obiectiv Lacul Bucura (foto)! Pentru cercurile de creație artistică vor fi invitați meșteri populari de la Muzeul Satului Bănățean, iar pentru convorbirile cu tinerii pe teme de spiritualitate vor fi invitați profesori de teologie și preoți cu experiență în derularea unor astfel de proiecte cu tinerii. Pentru reușita școlii, din dorința de a se lucra cât mai eficient, locurile sunt limitate. Cei interesați, rețineți și acest amănunt: înscrierile  se fac  sunând la numărul de telefon 0744 604 975. Vă răspunde  preotul Vasile D. Suciu.