Invitație la UVT Art Center

Invitație la UVT Art Center

Universitatea de Vest din Timișoara vă invită să participați marți, 9 mai 2023, începând de la ora 18, la evenimentul de inaugurare al spațiului dedicat intersecției dintre artă, știință și tehnologie – UVT Art Center – aflat lângă Facultatea de Arte și Design (str. Oituz, nr. 4). Evenimentul este prilejuit de vernisarea în acest spațiu a instalației „Memory [OFF] Space”, într-o formă expozițională ce va putea fi vizitată timp de aproximativ trei săptămâni. Expoziția va fi deschisă în prezența autorilor, studenții doctoranzi și artiștii vizuali Cezara PădureanBogdan MateiSânziana Gheorghe și Mihai Toth, din cadrul Facultății de Arte și Design a UVT.

Această expoziție pune în discuție tematica de ordin conceptual a memoriei în raport cu spațiul fizic și explorează, din punct de vedere estetic și morfologic, coordonatele care se pot trasa între spații tridimensionale și imagini bidimensionale.

La eveniment vor participa atât artiștii care formează echipa de creatori ai instalației „Memory [OFF] Space”, cât și reprezentanți ai conducerii UVT, ai Facultății de Arte și Design, prof. univ. dr. Camil Mihăiescu, decan al facultății, lect. univ. dr. Maria Orosan-Telea, curator și critic de artă, studenți, cercetători și artiști vizuali, precum și invitații acestora.