Pomenirea eroilor Revoluției din Decembrie 1989

Pomenirea eroilor Revoluției din Decembrie 1989

La Catedrala Mitropolitană din Timișoara a fost oficiată slujba de pomenire a eroilor Revoluției din Decembrie 1989.  La eveniment a participat Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, care, împreună cu un sobor de preoți, a oficiat slujba Parastasului, la finalul căreia a rostit o alocuțiune prin care a evidențiat jertfa, dragostea de țară și credința eroilor din Decembrie 1989.
La slujbă au participat oficialități locale și județene, numeroși revoluționari, membri ai familiilor celor ucişi în Revoluţie, reprezentanți ai unor asociații și fundații care, prin activitatea lor, permanentizează memoria celor care și-au dat viața în decembrie 1989.
După slujba Parastasului au fost depuse coroane la Monumentului Crucificării din fața Catedrale, la Cimitirul Eroilor și Cimitirul Săracilor din Calea Lipovei, reprezentanţi ai municipalităţii, ai asociaţiilor şi fundaţiilor de revoluţionari au depus coroane şi au păstrat momente de reculegere.
La Timișoara, data de 17 decembrie rămâne, pururi, zi de doliu, conform Hotărârii Consiliului Local al Municipiului Timişoara nr. 112/14.12.1993. În acestă zi, toate instituţiile şi autorităţile publice de pe raza municipiului au arborat Drapelul de Stat în bernă.