Viața pe marginea arenei

Viața pe marginea arenei

Ghiroda a  avut dintotdeauna echipă de fotbal. Și susținători pe măsură. Dar ca acum niciodată nu s-a pus accent pe performanță. Și posibilitățile materiale, de susținere a formației, sunt mai bune ca oricând. Directorul Clubului Sportiv Comunal Ghiroda-Giarmata Vii, dl Mihai Marius Poclid, profund implicat în viața clubului, mărturisește că în acest an echipa de fotbal a pornit foarte bine, fiind o prezență notabilă în Liga a III-a. Tot dumnealui zice că formația are drept obiectiv situarea în primele locuri și, când se va ivi momentul oportun  se va încerca promovarea în Liga a II-a, În B, cum se știe. Speranțele bat către certitudine, lotul s-a întărit, este antrenor nou, domnul Octavian Benga, cu destulă experiență și nu lipsit de performanță. Drept dovadă, echipa este, în prezent, calificată în Turul IV al Cupei României.

         Viața de suporter și la Ghiroda e ca pretutindeni, numai că aici, fiind rezultate, mersul la arenă, atmosfera din tribună, stau sub semnul bucuriei și, desigur, al veseliei. Un suporter vechi, și nu numai, chiar a contribuit cândva la bunul mers la echipei, este și domnul Petru Miloș. De o jumătate de veac, de când este ghirozan, știe destule din istoria echipei de fotbal. De la el am aflat amănunte despre câțiva foști idoli locali. Cei mai vârstnici cu siguranță își amintesc de Stanciu Cornel, portar, care s-a remarcat prin prestațiile sale, astfel intrând la inima suporterilor, apoi ar mai fi Nicola Stoia, un stopăr greu de depășit de adversari, sau frații Casapu.”Cu Tibi trebuie să luați legătura, are ce povesti”, mă îndeamnă domnul Petru Miloș. Tot dumnealui, devenit, iată, mărturisitor de soi, mai spunea că echipa de fotbal din Ghiroda a avut mereu jucători buni și foarte buni. Pentru că mulți localnici își făceau junioratul la echipe cu nume din Timișoara și, după ce jucau, mare parte a carierei, la formații din ligi superioare, se retrăgeau acasă și, vreme de câțiva ani, mai slujeau fotbalul local. Acești jucători, cu o așa experiență, dădeau jocului substanță, iar suporterilor satisfacții.

         Clubul de astăzi este croit pe baze dintre cele mai stabile. După toate rigorile. Poate între plusurile cele mai evidente sunt cei 100 de copii cuprinși în  opt grupe. Unde, iată, de timpuriu, se face performanță.

         Dar acesta este un alt subiect. Și, curând, pe îndelete, cum se și cuvine,  îl vom aborda.