Un nume de reținut

Un nume de reținut

Are  doar 12 și a gustat din bucuria ce ți-o dă tribuna. Asta numai atunci când reușești să o răsfeți, fie și numai pentru câteva clipe. Cu  un dribling, o pasă, o fentă… Să nu mai spunem de un gol.  Plac până la extaz cele înscrise după o acțiune pe cont propriu sau printr-o execuție pe care și adversarul, e adevărat, cu greu, o apreciază. Despre el se susține că are toate calitățile din care, în ani, se zidește un atacant de primă mână. Și a mai avut șansa – nu-i tocmai puțin lucru – să întâlnească un antrenor care știe să-l ”citească”. Antrenorul se numește  Mircea Șchiopu. Elevul norocos, Alexandru Buțu. Mai întâi  au lucrat la ASC Poli și, când profesorul a schimbat clubul, venind  la CSC din Ghiroda, l-a adus și pe el, copilul fiind din localitate. În ultimii doi ani este golgheterul echipei, la nivel de județ, la vârsta  lui, e unul dintre atacanții cei mai buni.

Mai are un avantaj, este bine construit pentru ce presupune jocul unui atacant, și   are o bucurie parcă nemărginită -vine numai din plăcerea de a juca- atunci când înscrie un gol. ”Ce-i lipsește? Totuși, trebuie să aibă și un punct mai slab!” insist să aflu  și antrenorul, privind încă o dată întregul, mărturisește: ”Jocul cu piciorul stâng, mai trebuie insistat! În aceeași notă, că rezultatele nu se văd peste noapte,”  Vorbim și despre alți juniori la fel de talentați și domnul Mircea Șchiopu – are un calm în rostire care duce siguranța în prim-plan- mărturisește că în tot ceea ce face, nu doar el, și ceilalți antrenori, are un singur scop. Să dea jucători la echipa mare și câțiva dintre elevii săi să joace în prima ligă.

Antrenorul a absolvit facultatea de științe economice și este foarte interesat de situația școlară a celor 19 fotbaliști din grupa pe care o conduce. ”La noi altfel nu merge”, întărește ideea.  ”Și?”, insist. Poate chiar cu spirit patern, ca un om care știe ce susține, completează: ”Majoritatea au rezultate bune. Alexandru frecventează Colegiul Carmen Sylva din Timișoara, fostul pedagogic cum este mai știut, și învață foarte bine!” Și mai are un avantaj. Familia îl susține în tot ceea ce face,  îl însoțește în toate turneele,.            

Un nume de reținut. Alexandru Buțu este unul dintre juniorii din grupa 2008 care are toate datele să-i împlinească dorința și, de ce nu, orgoliul profesional al antrenorului Mircea Șchiopu!